PREMIJERE NA SAJMU HORECA ADRIA 2023

Sajmovi su uvijek bili mjesto gdje se svijetu prvi put predstavljaju novi trendovi i inovativni proizvodi, a HoReCa Adria 2023. u Opatiji neće biti iznimka. Neki od vodećih dobavljača za sektor turizma na sajmu će predstaviti svoje najnovije proizvode hrvatskoj publici.
Elmag
Finger-food keramičke posudice by Solia
Keramičke finger-food posudice postaju sve popularnije kao održiva alternativa jednokratnim opcijama, a Solia donosi novitete u ovom segmentu. Njihova nova kolekcija keramičkih posudica može se koristiti u mikrovalnoj pećnici, pećnici, perilici posuđa i zamrzivaču. Ove posudice su primjerene su i za posluživanje predjela i deserata.
Haby
Modularne metalne žardinjere
Haby Herstera modularne metalne žardinjere omogućuju slaganje u različite veličine i oblike. Pogodne su za razne prostore, od vrtova i terasa do hotela i restorana. Izdržljive su i pružaju zaštitu od korozije i UV zračenja. Također imaju magnetske LED trake za osvjetljavanje i sustav samozalijevanja. Na sajmu HoReCa Adria, Haby također predstavlja druge novitete koji su predstavljeni nedavno, poput outdoor asortimana Hofats i Everdure by Heston Blumenthal roštilja.
Armstark
Wellness ležaljke Siesta Easy i Siesta Sky Duo
Novi modeli wellness ležaljki, prilagođeni za unutarnje i vanjske prostore, idealni su za kuće za odmor i wellness centre. Ručno izrađene od punog drva, ove ležaljke se ističu ergonomskim dizajnom te podesivim naslonom opremljenim jastucima za glavu i prilagodljivim lumbalnim dijelom koji prate konture tijela. Siesta Sky Duo, osim što je ležaljka, također nudi mogućnost ljuljanja.
Scorpio
Tih, ali snažan blender Ceado B285
Profesionalni i robusni model osmišljen da radi tiše zahvaljujući novom 'Silent System' poklopcu, bez kompromisa u pogledu snage motora. Jednostavan zaslon s kontrolnom pločom omogućuje odabir automatskih ciklusa, uz mogućnost ručnog načina rada, za pripremu smoothieja, milkshakeova i smrznutih napitaka. Izgled i materijal posude od 1,5l potpuno su redizajnirani, dok dizajn novih oštrica Dynamic Spin optimizira prinos i teksturu mješavine. Scorpio će na sajmu predstaviti i novi model Cederoth stanice za prvu pomoć, sa samoljepljivom kompresijskom spužvom.
Metro Cash & Carry
DISH by Metro - digitalno rješenje za ugostiteljstvo
Uz DISH by Metro restorani mogu jednostavno osigurati primanje rezervacija i narudžbi za dostavu putem Google tražilice i mrežnog mjesta koji sami kreiraju. Sustav je brz za postavljanje, ima integriran sustav za plaćanje, predstavlja uštedu na provizijama koje tražilice inače uzimaju i donosi napredak u tehnološkom iskustvu gostiju.
Allores
Novi brandovi sitnog inventara za hotele i restorane
Njemačka tvrtka Mawa donosi inovaciju u obliku dvije nove varijante vješalica - ekološke vješalice i one s ugrađenim pravim zlatom, pružajući opcije za luksuzne objekte. Tu je i MyDrap, novi brend na našem tržištu, s ekskluzivnim podmetačima od 100% pamuka, kao i proizvodi Room360, vodećeg proizvođača dodataka za hotelske sobe. Artmenu Factory će predstaviti nove modele premium korica za menije i vinske karte, sobne mape i ostalu galanteriju.
Kärcher
Novi Kärcher uređaj za autonomno ribanje i sušenje podova
Kira B 50 robotski čistač podova učinkovito čisti srednje i velike prostore. Potpuno je autonoman, s intuitivnim sučeljem i opcionalnom punionicom za punjenje svježom vodom, pražnjenje prljave vode, ispiranje spremnika i punjenje baterije. Za bolje praćenje rada, ovaj pametni uređaj ima funkciju slanja statusnih poruka na mobilne uređaje i stvaranja detaljnih izvještaja o čišćenju.
Provider Service
Moderne banjamarije, porculansko posuđe i novi pribor za jelo
Tu su i nove Hendi banjamarije i kotlići za juhu iz linije Uniq, atraktivnog, modernog dizajna koji potpisuje industrijski dizajner Robert Bronwasser. Premijerno će se predstaviti i nova linija porculanskog posuđa Steelite Craft Aqua koja dolazi u devet vibrantnih nijansi, te zanimljiv Cookplay pribor za jelo pod nazivom Rama.
Zip Trgovina
Radici Buffet System - nova kolekcija buffet opreme
Radici je novi modularni sustav za buffet brenda Sambonet koji je potpuno prilagodljiv specifičnim potrebama objekta. Dostupan je u četiri glavne kolekcije - Jungle, Contemporary, Design i Luxury, te omogućuje kombiniranje oblika, različitih materijala, boja, oblika i finiša. Sustav se sastoji od više od 30 komponenata, a na sajmu će biti predstavljen dio asortimana iz nove kolekcije.
Brišart
Robomatic Marvin - čisti umjesto vas
U segmentu održavanja čistoće u hotelima, posjetitelji će premijerno imati priliku vidjeti novog robota za čišćenje - Robomatic Marvin, švicarskog proizvođača Wetrok. Osim što Marvin može samostalno obavljati čitav proces čišćenja, osiguravajući time jednostavnost i učinkovitost u održavanju higijene u hotelu, može se također koristiti ručno, kao klasični stroj za ribanje i sušenje podova.
Lonci & Poklopci
La Porcellana Bianca i Emile Henry Professional
Lonci & Poklopci će, uz svoj bogat izložbeni program brandova sitnog inventara i kuhinjskih uređaja, predstaviti i posuđe La Porcellana Bianca. Ovaj brand datira od 1979. godine, a u njihovim linijama može se pronaći širok spektar posuđa, od onog koje evocira toskanski, seoski stil, do modernijih, minimalističkih linija. Tu je i nova kolekcija Emile Henry sitnog inventara, namijenjena profesionalnoj upotrebi u buffetima, hotelijerstvu i ugostiteljstvu.
Unox
Najmoćniji konvektomat Cheftop-X™
Unox predstavlja Cheftop-X™, novu generaciju konvekcijskih pećnica. Ova inovativna pećnica dolazi opremljena ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu, optičkim senzorom i integriranom umjetnom inteligencijom za skeniranje i prepoznavanje hrane, omogućavajući automatsko pokretanje programa kuhanja. Korisnici sada mogu potpuno kontrolirati svoju pećnicu u stvarnom vremenu putem pripadajuće aplikacije, bilo gdje i u bilo koje vrijeme.
Frigotehnika
Profesionalni sustav za glačanje
Euroflex Smooth predstavlja B2X, inovativan i praktičan profesionalni sustav za glačanje. Sustav glačanja opremljen je funkcijom grijanja i usisa pare, što olakšava postupak glačanja. Uz dodatak ugrađenog inox tlačnog parnog kotlića, osigurava konstantan izlaz pare tijekom procesa glačanja, što doprinosi postizanju urednog i glatkog izgleda odjeće.
Sommar Adria
Veganska vina talijanske proizvodnje
Sommar Adria predstavlja biološka, biodinamička, zeropuro i veganska vina, u skladu s rastućom potražnjom za veganskim proizvodima. Ova talijanska vina proizvedena su prema biodinamičkim principima, bez upotrebe pesticida, aditiva i sumpora, a cijeli proces proizvodnje je usklađen s prirodnim tokom. Vina imaju certifikate Demeter, Vegan, Biodiversity i Eko, a neka i Zeropuro certifikat, što označava najvišu razinu prirodne proizvodnje.
Lusini
Modularna kolica za posluživanje
Nova modularna kolica za posluživanje Sprinter branda Vega prilagođena su za različite potrebe i zahtjeve u hotelijerstvu i restoraterstvu. Ova inovacija kombinira funkcionalni dizajn s izdržljivim materijalima, čineći ih pouzdanim i praktičnim. Sprinter kolica mogu poslužiti kao švedski stol, koristiti se za kuhanje na otvorenom ili kao prijenosna opcija za posluživanje, zbog čega su idealan alat za sve ugostiteljske potrebe.
AB Plan
Mlinac za kavu AllGround Sense
Novi mlinac kave iz Fiorenzato Home linije, namijenjen je mikro pržionama, specialty kafićima, baristima i ljubiteljima kave koji traže preciznost. Ugrađena vaga u držaču ručke za kavu omogućuje precizno mjerenje količine samljevene kave, a dolazi i s pomičnom stanicom koja osigurava dosljedne rezultate i sustavom za suzbijanje interferencija. Kroz dodirni zaslon, može se odabrati željena gramaža za različite načine pripreme kave. Dolazi u više boja, uključujući ekskluzivne varijante poput Copper & Deep Black.
Promo Bordon
Heart & Soul linija porculana
Heart and Soul, najnoviji je brand grupacije BHS (koji u portfelju imaju neke od najznačajnijih porculanskih brandova, poput Bauscher, Schönwald i Playground). Ova moderna linija dolazi u nijansama zelene, smeđe i plave koje podsjećaju na mediteransku floru, more i terakotu. Kolekcija ima 25 proizvoda u pet međusobno kombinirajućih boja.
Tehnoinvest
Višenamjenska nagibna tava
Novi multifunkcionalni proizvod branda Jipa, Jump 101 DS, koji može biti nagibna tava (kiper), kotao, friteza, kuhalo tjestenine i roštilj. Ključne funkcije ovog multifunkcionalnog uređaja uključuju kuhanje, prženje, duboko prženje, pirjanje, kuhanje na niskoj temperaturi, roštiljanje, pečenje, konfitiranje, sous-vide kuhanje (kuhanje vakuumom na konstantno niskim temperaturama), u rasponu temperature od 30 do 250 °C.
Status Trgovina
Gastro vakuumske posude, Xarec
Nove gastro vakuumske posude dizajnirane su kako bi produžile svježinu hrane, smanjile otpad hrane te poboljšale organizaciju u kuhinji. Posude su dostupne u nekoliko veličina: 2, 4, 6, 8 i 10 litara, a svaka je opremljena i praktičnim HACCP sustavom za sigurno zatvaranje poklopca, što osigurava pouzdanu pohranu hrane u vakuumu. Osim toga, ove posude su dizajnirane da se mogu složiti jedna na drugu.